1 Σεπ 2008

Big Other's Little Others

ΠΗΓΗ: http://stoaaeschylou.blogspot.com/2008/08/big-others-little-others.html

Δεύτερη δραστηριότητα που διοργανώνει ο πολιτιστικός οργανισμός Στοά Αισχύλου στα πλαίσια του Arcade Project:

Κατά τη διάρκεια μιας βδομάδας, οκτώ καλλιτέχνες, με οκτώ διαφορετικά στυλ και τεχνοτροπίες, καλούνται να δημιουργήσουν και ουσιαστικά να συνυπάρξουν σε ένα κοινό χώρο.

Ο μόνος κανόνας είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνας. Το μοναδικό δεδομένο είναι ένας άδειος χώρος. Από εκεί και πέρα, όλα είναι δυνατά.

Οι καλλιτέχνες μέσα από τη συνύπαρξή τους, καλούνται να πράξουν εντελώς ελεύθερα, με όποιες επιπτώσεις και το πιο σημαντικό, χωρίς το «δίχτυ ασφαλείας» του δικού τους εργαστηρίου.

Όρια δεν υπάρχουν. Ο καθένας δικαιούται να επέμβει στη δουλειά του άλλου. Να την αλλάξει, να την καταστρέψει, να εμπνευστεί από αυτή ακόμα και να μείνει ανεπηρέαστος και απλά να ορίσει τα όριά του.

Το πιο σημαντικό όμως είναι πως η δημιουργία, θα είναι μια συλλογική διαδικασία και όχι μια ατομική ενέργεια. Θέλοντας και μη η έννοια του προσωπικού χώρου απλά δεν θα υπάρχει. Αν είναι κάτι που το πιο πιθανόν να συμβεί, είναι να δημιουργηθούν κάποιοι «ρόλοι», να αναπτυχθεί μια μικροκοινωνία.

Παρόν όλες εκείνες τις μέρες θα είναι ένας ψυχολόγος του οποίου ο ρόλος είναι σημαντικός. Θα επέμβει; Θα ενθαρρύνει; Θα μείνει αμέτοχος; Θα είναι απλά ένας παρατηρητής; Κανείς δεν ξέρει, ούτε καν ο ίδιος. Το μόνο που του ζητείται είναι να καταγράψει τη διαδικασία μέσα από μια επιστημονική ματιά.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, από την 1η μέχρι τις 8 Σεπτεβρίου, η πόρτα του χώρου θα είναι ανοικτή, για το κοινό ώστε να μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδικασία. Είναι και αυτό εξάλλου, μέρος της δραστηριότητας.

Τα εγκαίνεια θα γίνουν στις 10 Σεπτεμβρίου. Εκείνη τη βραδιά ο ψυχολόγος θα παρουσιάσει την καταγραφή της διαδικασίας, τα ευρήματά του και θα αναλύσει από τη δική του επιστημονική σκοπιά, τη βδομάδα του εργαστηρίου.

Οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν είναι: Eλίνα Ιωάννου, Αθηνά Αντωνιάδου , Δημήτρης Νεοκλέους , Πανίκος Τεμπριώτης, Niki Savva , Stephen Little , Cedar Lewishon, Patti Ellis και Horst Weierstall.

Ψυχολόγος ο Κλεάνθης Νεοφύτου

Εγκαίνεια στις 10 Σεπτεμβρίου. 8 μ.μ.

Διάρκεια μέχρι τις 27/09/08

Η έκθεση θα είναι ανοικτή τις καθημερινές κατά τις 17:00-21:00 και το Σάββατο από τις 11:00-18:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: